De ce sa mănânci avocado? Avocado, pe numele sau adevarat Persea americana, este un arbore originar din Mexic, al carui fruct, pe care il cunoastem mult mai bine, este comestibil.
De forma sferica sau asemanatoare cu cea a perelor, fructul are coaja verde inchis, consistenta untoasa, iar la interior, un sambure lemnos.
Gustul autentic, adica cel al unui fruct copt in conditii optime, este o combinatie intre unt, nuci, arome ierboase si pamantoase.
Avocado este cultivat astazi nu doar in America Centrala si de Sud, ci si in Indonezia sau India, climatul propice fiind cel tropical sau mediteranean. Exista diferite varietati de avocado, in functie de zona de provenienta: Mexic, Guatemala sau India.
Pare ca beneficiile fructului de avocado au fost descoperite in ultimii ani, de cand se vorbeste tot mai mult despre asta, dar cercetarile arheologice arata altceva, si anume ca avocado era cunoscut de azteci, care ii spuneau aoacatl.
Descoperit mai tarziu de catre restul lumii, avocado a devenit preferatul nutritionistilor, care stiu bine ce vorbesc atunci cand il recomanda: acest fruct, utilizat in salate, sandviciuri sau pentru a prepara guacamole, dar si la obtinerea uleiului pentru gatit, a produselor cosmetice si a sapunurilor naturale, este bogat in proteine, grasimi sanatoase (mononesaturate), potasiu, calciu, magneziu, fosfor, fier si vitaminele A, C, E, K, B1, B2, B3, B6.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Va rugam sa evitati plasarea de mesaje spam.