Treceți la conținutul principal

Biblioteca Congresului american

Biblioteca Congresului american este cea mai mare bibliotecă din lume luând în considerare numărul rafturilor, al cărţilor şi obiectelor deţinute, în incinta ei iubitorii de cărţi descoperind un adevărat paradis. Acest loc unic şi magic deţine peste 36,8 milioane de cărţi şi un total de 158 de milioane de documente. Copiile sunt traduse în 470 de limbi.

Infiinţată în anul 1800, biblioteca se află în interiorul Capitoluliului Statelor Unite, colecţia ei fiind în continuă creştere. De exemplu, Thomas Jefferson, al treilea preşedinte al Statelor Unite, a vândut peste şase mii de exemplare bibliotecii. 



Fondurile sale au continuat să crească în secolul al XX-lea. Astfel, guvernul a fost nevoit să construiască o clădire separată pentru a stoca toate lucrările. Clădirea este numită după numele preşedintelui. Printre milioane de cărţi din Biblioteca Congresului, aici există cea mai rară şi mai valoroasă colecţie de cărţi din lume. De exemplu, aici este păstrat proiectul Declaraţiei de Independenţă a Statelor Unite. Există, de asemenea, una dintre cele patru copii complete ale Bibliei Gutenberg, ce datează de la mijlocul secolului al XV-lea. Cu toate acestea, cel mai vechi document este un comprimat de piatră datat în anul 2010 î.Hr.

Alături de toate aceste exemplare istorice, există de asemenea un milion de publicaţii ale guvernului Statelor Unite, ziare, benzi desenate, filme, partituri muzicale, hărţi, fotografii, printuri, cântece şi opere muzicale ... Cifrele acestora sunt tot peste un milion în fiecare caz. Biblioteca Congresului a căpătat o mare importanţă de-a lungul anilor. Datorită acestei biblioteci a fost promovată lectura şi dezvoltarea culturală a poporului american. În prezent, este considerată Biblioteca Naţională a Statelor Unite. În afară de funcţia publică, ceea ce se remarcă cel mai mult este locul unde se află: o clădire în stil renascentist, istoric şi elegant.

Are 29 săli de lectură de diferite dimensiuni cu zeci de mii de rafturi. Cea mai mare sală de lectură are o formă circulară şi a fost scena mai multor filme. Dar mai presus de toate, ceea ce face Biblioteca Congresului remarcabilă este numărul mare de documente pe care le deţine. Este ca şi cum ar fi un fel de muzeu al istoriei omenirii, al lucrărilor şi abilităţilor oamenilor. Valoarea patrimoniului care se află în interiorul ei este unică, ceea ce o face de-a dreptul excepţională. Este posibil să nu fie cea mai veche bibliotecă din lume, dar este una dintre cele mai valoroase pentru omenire.

"Mereu mi-am imaginat că Paradisul ar fi un fel de bibliotecă", a mărturisit proeminentul scriitor Jorge Luis Borges.

Dacă puteţi, vizitaţi această minunată Bibliotecă şi veţi fi uimiţi de grandoarea, eleganţa şi fondurile sale. Este una dintre cele mai bune biblioteci din lume!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ştiaţi că Ananasul este de fapt o plantă iar sucul de ananas poate înlocui sucul gastric?

Ananasul este o plantă tropicală originară din America. Marele navigator Cristofor Columb a văzut ananași în Guadelupa, în 1493. Surprinzător pentru cei din regiunile mai reci ale planetei, ananasul este o erbacee. Este o plantă perenă, aparţinând familiei bromeliaceelor. Are frunze lungi și o tulpină scurtă ce poartă, în vârf, o inflorescenţă sub formă de spic. Fructul de ananas, așa cum îl știm noi de la piaţă este, de fapt, o combinaţie (o aglutinare) de fructe produse de mai multe flori alăturate. Anansul este inclus în rândul plantelor medicinale datorită calităţilor fructului său, din care se extrage un suc foarte plăcut. Substanţe active importante: fructele de ananas conţin bromelină, acid cinamic, pectine, polizaharide, vitamina C. Din punct de vedere medicinal, bromelina este cel mai preţios compus. În compoziţia ananasului nu se întâlnesc grăsimi, iar în ceea ce privește mineralele și vitaminele, acestea sunt în cantităţi foarte reduse. Întrebuinţări. Datorită bromelinei, fr

Anasonul - Pimpinella anisum. Revigorează activitatea pancreasului.

Anasonul este o plantă anuală aromatică, aparţinând familiei umbeliferelor. Această plantă mai este cunoscută şi ca chimen dulce, chimion dulce, bădean, aniș sau anison.Are înălţimea de 40 – 70 cm, deci este de dimensiuni reduse. Perioada de înflorire este iunie - septembrie. Frunzele sunt puţine și rare. Florile, mici și albe, au formă de umbelă. Fructele sunt mici și verzui, și pot fi culese de la sfârșitul lui august până la sfârșitul lui septembrie. La recoltare se culeg seminţele (fructele). Specialiștii naturiști apreciază că în cazul anasonului sunt utile nu numai seminţele, ci și frunzele, bulbul și rădăcinile. Preparatul principal pentru terapii medicinale este infuzia. Efectele sale benefice nu trebuie însă supraapreciate. Consumat fără consultarea medicului sau în doze necorespunzătoare, ceaiul de anason prezintă un risc de intoxicaţii şi efecte secundare nocive. “Cele mai frecvente dintre acestea sunt convulsiile, vărsăturile, irascibilitatea. Nu toate tipurile de anason s

Ce sunt cutremurile de pamant?

Cutremurul este cauzat de eliberarea bruscă a energiei acumulate în scoarţa terestră. Ariile de maximă frecvenţă a cutremurelor poartă numele de zone seismice. Aproape 90% din cutremurele de pe glob se întâlnesc în două zone distincte: (1) „Cercul de foc” al Pacificului şi (2) Indonezia-Himalaya-Orientul Mijlociu-Alpi-vestul Mediteranei-nordul Africii. Cele mai numeroase cutremure sunt datorate dinamicii interne a scoarţei terestre. Cutremurele tectonice (90% din totalul cutremurelor produse) su nt legate de contactul dintre plăcile tectonice. Cutremurele vulcanice (7% din numărul de cutremure) preced sau însoţesc erupţiile vulcanice, fiind determinate de deplasarea magmei, dar au în general efecte locale.  De asemenea, unele cutremure rezultă în urma activităţii umane (extracţia mineralelor şi petrolului, injectarea diferitelor substanţe fluide în scoarţă, amenajarea lacurilor de acumulare, explozii puternice, prăbuşirea unor construcţii mari, etc.). De obicei, pentru asemenea evenime